Nieuwsbrief november 2016

Recreanten competitie

Vijf leden hebben aangegeven hier mogelijk aan mee te willen doen. Er moet nog het één en ander uitgezocht worden voordat we ons kunnen inschrijven. Tom en Petra zullen dit doen, voor vragen kun je bij hun terecht. Als het mogelijk is dan proberen we vanaf volgend jaar mee te doen met de recreanten competitie.

Communicatieprotocol

Omdat we binnenkort met Pegasus op Facebook gaan is er een communicatieprotocol
opgesteld. Alle leden dienen zich hieraan te houden. Tijdens de ALV is ook het privacy reglement besproken, zodra de opmerkingen van de ALV hierin zijn verwerkt zal ook deze aan de leden
worden rondgestuurd. Verder willen we je vragen om het formulier in het protocol in te vullen en in te leveren bij 1 van de bestuurleden of te mailen naar bestuur@bv-pegasus.nl.

Weekend badminton

In het weekend is het mogelijk om met andere Pegasusleden op niet gereserveerde banen te badmintonnen. Op zaterdag zijn meestal wel wat banen vrij, op zondag is het tegenwoordig goed bezet door badmintonners uit de regio. Meld je eerst bij de balie, als het goed is dan hebben ze een ledenlijst liggen, natuurlijk is het ook handig als je in je Pegasus shirt komt, dan ben je goed herkenbaar. Als er onduidelijkheid is over de afspraken ga dan niet in discussie met de balie, maar bel één van de bestuursleden.

Toernooien

Op 8 oktober vond het 20e Smashing Open in Voorburg plaats. Tom en Lisette hebben onze vereniging op dit gezellige toernooi vertegenwoordigd en konden met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Tom won
de 3 prijs bij de heren en Lisette de 1e prijs bij de dames. Op het Oranje toernooi in April wordt deze club bij ons uitgenodigd om mee te doen. Maar eerst hebben we het EINDEJAARSTOERNOOI OP 8 DECEMBER. Heb je je nog niet ingeschreven voor dit gezellige en sportieve toernooi meld je dan aan via ac@bv-pegasus.nl. LET OP: de INSCHRIJVING SLUIT OP VRIJDAG 2 DECEMBER.

Shuttles

Achter de balie van Jawi staan twee kokers shuttles. Aan het begin van de speelavond kun je deze bij de baliemedewerkster ophalen. Zorg aan het eind van de speelavond dat de kokers weer bij de balie worden ingeleverd. Wanneer de balie al gesloten is, kun je de kokers op de balie achterlaten. Wanneer je tijdens het spelen merkt dat de shuttle niet goed meer is, schroom niet en gooi deze direct in de vuilnisbak zodat deze aan het eind van de avond niet terug in de koker komt. De shuttles worden wekelijks aangevuld, maar mocht je merken dat de kwaliteit van de aanwezige shuttles niet goed is, vraag dan nieuwe aanvulling aan Lisette of Rein.

Training

In de eerste periode van het seizoen hebben we slechts 1 training kunnen organiseren. De training op 1 december gaat niet door omdat de trainer dan een toernooi in het buitenland heeft. De trainer is gevraagd om een aantal nieuwe data voor te stellen voor januari/februari. Dit wordt geregeld via afspreken.nl, sta je nog niet op de lijst en wil je wel meedoen meld dit dan via 1 van de bestuursleden of mail naar bestuur@bv-pegasus.nl. De trainer kan alleen op donderdag training geven, een aantal leden willen graag op dinsdag training volgen, Karine zal met jullie bespreken of hier een oplossing voor gevonden kan worden.

Badmintonbond

Karine heeft onlangs deelgenomen aan een masterclass Ledenwerving en -behoud welke werd georganiseerd door de badmintonbond. Hieruit kwam o.a. naar voren dat gastvrijheid, aandacht en flexibiliteit erg belangrijk zijn. Op gastvrijheid en aandacht scoort Pegasus al goed. Zo zijn bijvoorbeeld alle leden betrokken bij de opvang van sporters die komen kennismaken en het wegwijs maken van nieuwe leden. Blijf dit vooral allemaal doen! Maar het kan natuurlijk altijd beter, dus heb je tips? Deel ze met de bestuursleden. Op de avond waren circa 30 vertegenwoordigers van badmintonbesturen aanwezig, waaronder ZIGO en FLAIR. Beiden waren ook zeer geënthousiasmeerd door de bijeenkomst en we hebben afgesproken om binnenkort een keer bijeen te komen om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.